• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be

ethiopia 2024

Reis naar Ethiopië.Reizen Baus Wellen

25 November – 10 december 2024.

Reisleider Rik Stulens.

>>maandag 25 nov.:Vertrek ’s avonds uit Zaventem naar Adis Abeba met Ethiopian airlines.

>>dinsdag 26 nov. : Aankomst - Sightseeing Addis

Wij worden bij aankomst in de vroege ochtend opgewacht en naar ons hotel gebracht. Nadien in de voormiddag beginnen we al aan de ‘sightseeing van Addis’. Het Nationaal museum waar je de kans krijgt om de oudste mensachtige 'Lucy' te spotten. Verder naar de St. George-kathedraal. Een kijkje op de ‘Mercato’ de grootste markt van Afrika. Ten slotte naar het Etnografisch museum, dit was vroeger het paleis van keizer Haile Sellasie. Hier een overzicht van het leven in Ethiopië. Overnachting in het Jupiter International Hotel/vergelijkbaar.

>>wo. 27 nov. : Fly Addis - Bahir Dar (45min vlucht)

’s Morgens een binnenlandse vlucht met Ethiopian Airlines naar Bahir Dar. Bij aankomst worden we opgewacht en naar ons hotel gebracht. Later maken we een boottocht op het Tanameer om het 14e-eeuwse klooster van Ura Kidane Mihret te bezoeken, het beroemdste klooster van het schiereiland Zege. Overnachting in het Lake Avenue Hotel/vergelijkbaar.

>>do. 28 nov.: Rit Bahir Dar - Gondar (180kms 3 uur rijden)

Na het ontbijt begint onze reis naar Gondar. De koninklijke hoofdstad van Ethiopië. Gondar werd in 1636 gesticht door keizer Fassiladas. Namiddag bezoeken we de kastelen gebouwd door keizer Fassiladas en zijn nakomelingen. We bezoeken ook de fascinerende Debre Birhan Selassie kerk met prachtige muurschilderingen. Overnachting in het Goha Hotel / vergelijkbaar.

>>vr. 29 nov.: Excursie naar Semien Mountains National Park (140 km 2,5 uur rijden)

Deze dag hebben we een excursie naar Sanqaber, een deel van de Semien-berg. Dit is een gezicht, dat wordt aangeduid als het meest wilde en spectaculaire van alle Ethiopische landschappen: 'het dak van Afrika'. We observeren er de Gelada apen en het prachtige landschap. Overnachting in het Goha Hotel / vergelijkbaar.

>>zat. 30 nov: Fly Gondar - Lalibela (30min vlucht)

We verlaten Gondar en vliegen naar Lalibela, het achtste wonder van werelderfgoed. 'Lalibela’ is beroemd om zijn ondergrondse uit de rotsen gehouwen kerken. We bezoeken de topattracties van Lalibela die je gewoon zullen doen wankelen. Deze kerken omvatten Bete Medhane Alem, Bete Mariam, Bete Meskal, Bete Denaghel, Bete Golgotha, Bete Mikael en Bete Giorgis. Overnachting in het Top 12 hotel / vergelijkbaar.

>>zon. 1 dec. : Lalibela

In de voormiddag bezoeken we de resterende kerken: Bete Gabriel, Bete Marqorios, Bete Emmanuel en Bete Aba Libanos. Namiddag snuiven we de lokale sfeer op.Een koffieceremonie mag niet ontbreken. Overnachting in het Top 12 Hotel, met prachtig uitzicht over het gebergte.

>>maandag 2 dec. : Fly Lalibela – Addis – driveLake Langano.

Na aankomst in Addis vertrekken we met een 4x4 landrover jeep richting zuiden. Onderweg houden we halt aan het eerste rift- meer: Lake Ziway. Overnachting in de Sabana lodge, lake Langano.

>>dins.3 dec. : Rit Langano - Arba Minch (300kms 5 uur rijden)

Na een uitgebreid ontbijt gaan we naar de stad Arba Minch. Onderweg ontmoeten we de Alaba-mensen die experts zijn op het gebied van huisschilderingen. Ook de Dorze stam, experts is in het weven van stoffen genaamd Shammas brengen we een bezoek. De vorm van hun huis ziet er uit als een olifantenkop. Enset "nepbanaan" is het hoofdvoedsel voor deze volkeren. Overnachten doen we in de Paradise Lodge/vergelijkbaar, met prachtig uitzicht om de omliggende meren.

>>Wo. 4 dec.: Rit Arba Minch – Konso. (120 kms 3 uur rijden)

Voormiddag is er een boottocht op Lake Chamo, het op twee na grootste meer van Ethiopië. Op het meer hebben we de kans om de Nijlkrokodillen, nijlpaarden en verschillende soorten vogels te zien. Daarna begint de rit naar Konso. We bezoeken het dorp Konso, een van de UNESCO-locaties in Ethiopië die bekend staan om hun terrassen. Overnachting in de Kanta lodge.

>>Do.5 dec. : naar Turmi.

Vandaag gaan we naar de donderdagmarkt van Key Afer waar verschillende stammen hun waren aanbieden. Verder naar Turmi, bezoek aan de Hamer. Overnachting in de Buska lodge.

>>Vrijdag 6 dec.: Excursie naar Murulle , Karo stam (65kms 1hr drive)

Vandaag brengen we een bezoek aan enkele traditionele stammen in de buurt. Eerst een bezoek aan de Karo People. Zij zijn erg beroemd om hun prachtige lichaamsversiering, waarbij ze hun lichamen en gezichten beschilderen met wit krijt om zich voor te bereiden op een ceremonie. De vrouwen hebben littekens op hun borst in de overtuiging dat het hen mooi maakt. De littekens van de mannen stellen een vijand of gevaarlijk dier voor dat wordt gedood. We gaan overnachten in Jinka, in het Eco-omo Hotel/vergelijkbaar.

>>zaterdag 7 dec. : Excursie naar Mursi (50 km 1,5 uur rijden) –

Na het ontbijt rijden we naar het ‘Mago National Park’ om een Mursi dorp te bezoeken. De Mursi zijn een van de exotische etnische groepen in Ethiopië. Ze leven in zeer lage hutten gemaakt van strobladeren. De vrouwen dragen graag terra cotta op hun enorm uitgerekte onderlip en oorlellen. Namiddag bezoek Aris stam en het museum van Jinka. Overnachting Eco Omo lodge.

>>Zon. 8 dec. : drive to Awassa.

Na het ontbijt vertrekken we terug naar het noorden. Via Sodo naar het meer van Hawassa. Overnachting Haile resort.

>>Maandag 9 dec. : bezoek aan de vismarkt. Tegen de middag vertrekken we naar Addis met een lunch aan het Ziway lake. Via de expresweg naar Addis. Bij aankomst kunnen we ons verfrissen in een hotel waar we ons klaar maken voor de terugvlucht. 's Avonds is er nog een folkloristisch diner met zang en dans. We genieten van de mooie dansen van de verschillende etnische groepen van Ethiopië. Later worden we naar de luchthaven gebracht. Midden in de nacht is onze vlucht naar Brussel.

>>Dinsdag 10 dec. : aankomst ‘s morgens in Brussel.

Een hele ervaring rijker.Prijs : € 3500 per persoon.

Alles inbegrepen, behalve het visum, zelf aan te vragen.

Meer info bij Rik Stulens, +32 495 603 180 of stulens.rik@skynet.be