• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be

reisje Vulkaan Eifel vertrek 13 juni en 3 oktober 2024

“4 Dagen Vulkaaneifel “2024

Dag 1 : (donderdag 13/06 en 03/10 )

We vertrekken om 7.00 uur vanuit Diepenbeek via Luik, Verviers, sankt Vith naar onze eerste stopplaats Prüm. Koffiestop en bezoek aan de abdijkerk. Verder naar Gerolstein waar we een bezoek brengen aan het bedrijf ‘Gerolsteiner Sprudel’. Middagmaal in Gerolstein is inbegrepen. Namiddag rijdrn we via de ‘Maarenroute’ naar Schalkenmehren. We wandelen er rond het ‘Weinfeldermaar’. Vooraleer we naar ons hotel gaan houden we halt aan de ‘Mosenberg’ en doen een korte klim naar de ‘Windsborn Kratersee’, de enige vulkaankrater ten noorden van de Alpen. Verder naar ons hotel Zur Post in Deudesfeld. Avondmaal, nog een avondwandeling… en overnachting.

Dag 2 : (vrijdag 14/06 en 05/10)

Voormiddag brengen we een bezoek aan het Maarmuseum in Manderscheid, en vernemen we alles over het vulkanisme in deze streek. Tegen de middag zijn we in het kleine gezellige stadje Daun. Vrij middagmaal. Namiddag een ietwat stevige wandeling naar ‘Landesblick’ in Meerfeld. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3 : (zaterdag 15/06 en 06/10)

Vooraleer we naar Bitburg rijden bezoeken we de ‘Wallenderborn’. Daarna staat een bezoek aan de brouwerij van Bitburg op het programma. Vrij middagmaal in dit stadje. Namiddag bezoek aan de abdij van Himmerod en doen we, voor de liefhebbers, de burchtenwandeling in Manderscheid. Avondmaal en overnachting in Zur Post.

Dag 4 : (zondag 16/06 en 07/10)

Na het ontbijt koffers pakken en vertrek naar de Moezel. Voormiddag bezoek aan het ‘Zylinderhaus’, een prachtig automuseum in Bernkastel. Ook voor niet autofanaten een mooi museum. Vrij middagmaal in het middeleeuwse stadje. Namiddag vrije tijd. Een boottocht? Wandeling naar de burcht ruïne? Een ritje met het toeristisch treintje? Of gewoon wat slenteren in het mooie centrum van dit stadje.

>>Accommodatie : Hotel Zur Post is een eenvoudig familiehotel. Rustig gelegen in het kleine dorpje Deudesfeld. Er zijn slechts twee verdiepingen. Sorry… geen lift. Voor de rest is alles aanwezig. Een goede keuken met streekproducten, een kleine sauna, een kegelbaan, een ‘bierstube’ voor een vers getapt biertje en een mooie tuin.

>>Extra kosten aan inkomgelden Abdij Prüm, Gerolsteiner SprudelMaarmuseum, Bitburgerbrouwerij, Wallenderborn, Zylinderhaus. :+/- € 30 per persoon.

>>een beetje conditie is vereist, maar alle wandelingen zijn doenbaar voor iedereen.Stevige schoenen of wandelschoenen. Ook voor de eerste namiddag zijn stevige schoenen aan te raden.