• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be
reisverslag Over Reisleider Rik Stulens

Over Reisleider Rik Stulens

Hedendaagse toeristen gaan steeds meer op zoek naar individuele reisformules. Een vliegtuig is zo geboekt, en online kan je snel hotelkamers vastleggen. Met de auto voel je je vrijer...

Maar het kan ook anders! je kan van je vakantie ook een sociaal gebeuren maken. Je kan er samen met een groep op uit!  Zowel met het vliegtuig als met een autocar.

Wanneer je zelf met je wagen een traject aflegt naar Europese landen zoals, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk...zal je al snel geld kwijt zijn aan brandstof, tolgelden... In een busreis wordt die kost gedeeld door de hele groep.

Bij busreizen wordt er ook gezorgd voor de hotels, de uitstappen, meestal ook de middagmalen tijdens de uitstappen. Je moet dus weinig op eigen houtje organiseren. Wat ook een voordeel is, er is steeds een reisleider of een chauffeur/gids aan boord die je alle informatie verschaft zowel tijdens de reis als ter plaatse. Op hen kan rekenen! Er is dus altijd een aanspreekpunt in de buurt die je in je eigen taal kan verder helpen. Ook voor ongevallen of kleine letsels of onvoorziene omstandigheden weten de begeleiders van je groep wat te doen en sta je er dus in het buitenland niet alleen voor.

Waarschijnlijk het grootste voordeel van een busreis, of georganiseerde vliegreis, is het practische comfort. Je rijdt naar de afgesproken opstapplaats bij jou in de buurt, je stapt in de bus en verder hoef je je nergens meer iets van aan te trekken. Je komt dan ook uitgerust op je bestemming toe. Bovendien word je bij een busreis vlak voor je hotel afgezet, en moet je je op je bestemming geen zorgen meer maken.

Een van de belangrijkste troeven van  een goed georganiseerde reis is dat je al snel een band opbouwt met de groep waarmee je naar je bestemming rijdt. Het is dan ook een sociaal gebeuren! Niet alleen op de bus, maar ook in het hotel tijdens de maaltijden, tijdens de uitstappen.

Maar ook privacy blijft belangrijk op een groepsreis. Dus je kan er ook gemakkelijk op je eentje eens een dag op uittrekken. Je kiest er helemaal zelf voor hoe je dat invult. Natuurlijk als je meedoet aan de uitstappen zijn er wel regels waar je je moet aan houden. Zoals het respecteren van vertrektijden, gezamelijke middag- of avondmalen... Maar wil je toch afwijken, dan kan dat gewoon door je reisleider of chauffeur/gids  te verwittigen : "Ik kom deze middag niet eten" , of "ik geraak wel op eigen houtje terug in het hotel".

Ikzelf heb al meer dan 15 jaar ervaring als reisleider, en daarom ben ik blij dat ik via een eigen website met iedereen mijn liefde voor het reizen kan delen.

Op termijn hoop ik heel wat reisverslagen te mogen delen met u. Ik zal ook mooie reizen promoten, en vragen beantwoorden van mensen die twijfelen of extra informatie nodig hebben. Niet alleen voor groepsreizigers, maar ook voor individuele reizigers. Beschik ik over informatie die nuttig kan zijn, dan zal ik die ook met alle plezier verstrekken.

Dank vooral aan mijn zoon Johan die mij in de mogelijkheid stelt om deze site te beheren en up to date te houden!

Dank ook aan Reizen Baus uit Wellen waar ik de kans gekregen heb om heel wat reizen te mogen begeleiden, en zo heel wat ervaring heb op gedaan.

Alles wat je vindt op deze site mag gebruikt worden voor privé gebruik.

Johan zal er wel voor zorgen dat het gebruik van deze website eenvoudig is, en niet te ingewikkeld. Met een muisklik op een item dat je interesseert zul je wel aan de informatie geraken.

veel reisplezier!

Stulens Rik, erkend reisleider Toerisme Vlaanderen.