• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be

reis naar Ethiopië

Wilt u ook mee naar reis naar Ethiopië? Neem dan nu contact op met ons!

interesse, neem dan contact met ons.

de vlucht Brussel -Adis-Brussel is inbegrepen in de vernoemde prijs ook voor diegene die alleen het noorden willen als voor diegene die als aanvulling ook het zuiden doen.

HISOTRISCHE ROUTE

22 februari: Aankomst - Halve dag bezienswaardigheden Addis

U wordt bij aankomst opgewacht en naar uw hotel gebracht. Verfris en begin je halve dag sightseeing van Addis met een rit naar Entoto voor een panoramisch uitzicht op Addis. Daal af en rijd naar het Nationaal Museum, waar je de kans krijgt om de oudste mensachtigen van fossiel 'Lucy' te spotten. Bezoek en ga door naar de Heilige Drie-eenheid gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Overnachting in het Sabon Hotel / vergelijkbaar.

23 februari: Fly Addis - Bahir Dar (40 min. Vlucht)

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Bahir Dar. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Later maakt u een boottocht op het Tana-meer om het 14e-eeuwse klooster van Ura Kidane Mihret te bezoeken, het beroemdste van de kloosters op het schiereiland Zege. In de middag zul je naar het dorp Tis Isat rijden om de Blue Nile-watervallen te zien. (Merk op dat het volume van het water minimaal kan zijn vanwege de bouw van de nieuwe dam.) Overnachting in het Winna Hotel / vergelijkbaar.

24 feb: Drive Bahir Dar – Gondar (180 km 3 uur rijden)

Na het ontbijt, begint u uw reis naar Gondar. De koninklijke hoofdstad van Ethiopië, Gondar werd in 1636 gesticht door keizer Fassiladas. In de middag bezoekt u de stad Gondar met de rit naar de kastelen en kerken gebouwd door keizer Fassiladas en zijn nakomelingen. Ga door naar de fascinerende Debre Birhan Selassie (The Enlightening of Trinity) met prachtige muurschilderingen. Overnachting in het Zoble Hotel / vergelijkbaar.

25 februari: Drive Gondar - Semine (122 km 3 uur rijden)

Deze dag moet je naar Sanqaber rijden. Dit is een gezicht, dat wordt genoemd als het meest wilde en prachtige uitzicht op alle Ethiopische landschappen. Het nationale park Semien Mountains is de enige plaats in Ethiopië die door de UNESCO is geregistreerd als een natuurlijke schoonheid. Bekijk het prachtige landschap. Overnachting in het Tsehay Hotel / vergelijkbaar.

26 feb: Drive Semien - Axum (260 km 5 uur rijden)

Vandaag rijd je naar Axum via de avontuurlijke weg van Lima Limo en de Tekeze-woestijn. Axum is een stad met meer dan 2500 jaar geschiedenis, ooit het centrum van een groot rijk en een oude beschaving, de thuisbasis van de originele ark van verbonden. Het is de belangrijkste historische locatie in het noorden van Ethiopië. Volg een stadstour met de St. Mary's Church, de heiligdomskapel die de repository is van de 'Ark van het verbond', de kroningswerf, het Stelae Park, het graf van Kaleb en zijn zoon Gebre Meskel, Ezana's inscripties, Koningin van Sheba's Bath , De ruïnes van het paleis van koningin van Sheba en het Axum-museum. Overnachting in het consulaire hotel / vergelijkbaar.

27 februari: Fly Axum - Laliblela

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Lalibela. Lalibela is het juweel in de kroon van Ethiopië, de beroemdste kerken en het toneel van zoveel belangrijke religieuze ceremonies. Ook bekend als 'Africa Petra', zijn Lalibela en zijn rots gehouwen kerken aantoonbaar de topattractie van Ethiopië. Bezoek rots uitgehouwen kerken. Deze kerken omvatten Bete Medhane Alem, Bete Mariam, Bete Meskal, Bete Denaghel, Bete Golgotha, Bete Mikael en Bete Giorgis. Later bezoek je het Pierre Café en het Circuscentrum. Overnachting in het Lal Hotel / vergelijkbaar.

28 februari: Lalibela

Ochtend bezoekt u het ziekenhuis en de school. Na de lunch bezoekt u de resterende bezienswaardigheden van Lalibela: Bete Amanuel, Bete Markorios, Bete Aba Libanos en Bete Gebriel-Rufael. Overnachting in het Lal Hotel / vergelijkbaar.

29 februari: Fly Lalibela - Addis - Vertrek

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Addis. Bij aankomst wordt u opgewacht en rijdt u naar het restaurant voor de lunch. Daarna ga je naar het etnografisch museum, dat vroeger het paleis van keizer Hailesellase was. Om af te sluiten rijd je naar merkato, de grootste markt in Oost-Afrika.

'S Avonds kunt u deelnemen aan een folkloristisch diner waar u de kans krijgt om verschillende nationale gerechten te proeven en dansen van de verschillende etnische groepen van Ethiopië te bekijken. De traditionele koffieceremonie wordt ook geserveerd. Later wordt u voor uw vertrek naar de luchthaven gebracht.

PRIJS: ongeveer USD 1800,00 per persoon (inclusief vluchten Brussel-adis-brussel)

Toeslagen eenpersoonskamer = USD 129,00 per persoon

Prijs is inclusief : Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer op basis van volpension (FB), luchthaventransfers, grondtransport volgens bovenstaande route, één coaster bus, alle regionale gidsen, portierskosten (twee tassen per persoon), drie 0,5 liter flessenwater per dag, boottocht op Lake Tana, alle toegangsprijzen, interne vlucht voor de groep en 15% btw.

Prijs is exclusief: alcoholische dranken, vliegtickets, fooien, visumkosten en andere gerelateerde uitgaven van persoonlijke aard.

UITBREIDING TOT OMO VALLEY: extra.

29 februari: Fly Lalibela - Addis - Drive Langano

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Addis. Bij aankomst wordt u opgewacht en rijdt u zuidwaarts naar Langano. Bezoek onderweg het meer van Ziway, het grootste van de bovenste meren van de Riftvallei met een oppervlakte van 400 km². De oevers zijn gevouwen met waterlelies, broedplaats voor verschillende Ethiopiërs. Ga door naar het meer van Langano. Het meer is een plek om te genieten van wateractiviteiten. Overnachting in de Sabana Lodge / vergelijkbaar.

01 maart: Drive Langano - Chencha - Arba Minch (310 km 6 uur rijden)

Deze dag rijd je naar Arba Minch en bezoek je onderweg het dorp Doreze die expert zijn in weven, Shammas genaamd. De vorm van hun huis ziet eruit als een olifant, om het bestaan van deze dieren in het gebied vele jaren geleden te herinneren. Enset "nepbanaan" is het stabiele voedsel voor deze volkeren. Overnachting in het Derik Hotel / vergelijkbaar.

2 maart: Drive Arba Minch - Jinka (245 km 5-6 uur rijden)

Na het ontbijt maak je een boottocht op het meer van Chamo, het derde grootste meer in Ethiopië. Op het meer heb je misschien een kans om de Nijlkrokodillen, nijlpaarden en verschillende soorten vogels te zien. Bezoek en ga door naar Turmi tijdens een bezoek aan het Konso-dorp, één van de UNESCO-site in Ethiopië, bekend door hun terrassen. Een van de beste soorten koffie voor het land komt ook uit het dorp Konso. Overnachting in de Buska Lodge / vergelijkbaar.

03 maart: Excursie naar Murulle (55 km 2 uur rijden)

Deze dag rijd je naar Murulle, waar je het Karo-volk kunt vinden. Koaro People is erg beroemd om hun prachtige lichaamsversiering, die ze hun lichamen en gezichten beschilderen met wit krijt om zich voor te bereiden op een ceremonie. De vrouwen littekens op hun borst geloven dat het hen mooi maakt. De littekens van de mannen vertegenwoordigen een vijand of gevaarlijk dier gedood. 'S Middags bezoekt u het Hammer-dorp, de mooiste etniciteit in de lagere omovallei. Overnachting in de Buska Lodge / vergelijkbaar.

4 maart: Excursie naar Dassenech (75 km 1 uur rijden) - Drive Jinka (2 uur rijden)

Na het ontbijt, ga je op excursie naar Omorate om de mensen van de Dassanech 'mensen van de Delta' te bezoeken, die aan de noordelijke oever van het meer van Turkana wonen. Bezoek en rij terug naar Turmi. Na de lunch rijd je naar Jinka. Overnachting in het Eyob Hotel / vergelijkbaar.

5 maart: Excursie naar Mursi - Fly Jinka - Addis (1 uur vliegen)

Maak een dagtocht naar Mago National Park om het dorp Mursi te bezoeken. De Mursi zijn een van de exotische etnische groepen in Ethiopië. Ze leven in zeer lage hutten gemaakt van strobladeren. De vrouwen dragen graag terracotta op hun enorm gestrekte onderlippen en oorlellen. Rijd terug naar Jinka voor de lunch. Ga vervolgens naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Addis. Wordt bij aankomst opgewacht en ga naar het etnografisch museum, dat vroeger het paleis van keizer Hailesellase was. Om af te sluiten rijd je naar merkato, de grootste markt in Oost-Afrika.

'S Avonds kunt u deelnemen aan een folkloristisch diner waar u de kans krijgt om verschillende nationale gerechten te proeven en dansen van de verschillende etnische groepen van Ethiopië te bekijken. De traditionele koffieceremonie wordt ook geserveerd. Later wordt u voor uw vertrek naar de luchthaven gebracht.

PRIJS: extra voor het zuiden +/- USD 1100 (inclusief vlucht adis-brussel)

Toeslagen eenpersoonskamer = USD 88,00 per persoon

Prijs is inclusief : Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer op basis van volpension (FB), luchthaventransfers, grondtransport volgens bovenstaande route, één coaster bus, alle regionale gidsen, portierskosten (twee tassen per persoon), drie 0,5 liter flessenwater per dag, boottocht op Lake Tana, alle toegangsprijzen, interne vlucht voor de groep en 15% btw.

Prijs is exclusief: alcoholische dranken, vliegtickets, fooien, visumkosten en andere gerelateerde uitgaven van persoonlijke aard.


dus voor USD 3000,00 veertien dagen in het prachtige Ethiopië.