• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be
reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië

16-daagse reis naar Ethiopië

Wilt u ook mee naar 16-daagse reis naar Ethiopië? Neem dan nu contact op met ons!

Ethiopië, is in tegenstelling wat wij denken, niet zo maar een arm land, neen, het is een land rijk aan historische en culturele erfschatten. Het was een van de eerste landen waar het christendom zijn ingang vond buiten Jeruzalem. (In Axum zou zich zelfs de originele 'Ark des Verbonds' bewegen) Ethiopië is een prachtig land met meer dan 80 etnische bevolking groepen. Het is ook een van de weinige landen die nooit gekoloniseerd zijn geweest! Alles is er nog authentiek Afrikaans.


Rondreis Ethiopië - "Treasure of Africa"


Een reis naar het Ethiopië van nu is met haar veelheid aan culturele hoogtepunten een absolute must voor de meer avontuurlijk fantastische reiziger. Mythen zoals 'de wieg van de mensheid' en het koninkrijk van de koningin van Sheba die het land mystiek maakt. Het land kent veel verhalen en het belangrijkste verhaal is misschien dat van Sint Joris en de draak. In bijna alle Koptische kerken en kloosters kom je afbeeldingen van deze legende tegen. Wordt het noordelijke deel van Ethiopië gedomineerd door Koptische kerken en kloosters, in het zuiden zijn het de natuur, stammen en de dieren die een bezoek aan dit deel van het land zo boeiend maken.

Eerstvolgende rondreis in Ethiopië: 21 februari 2020 !!


Kamertype Prijs
Single (10) - volgens programma € 3100,00
Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 2900,00

reisbegeleiding: Stulens Rik (info: reisbegeleiding: Stulens Rik (info: stulens.rik@skynet.be )


Programma: Ethiopië "Treasure of Africa"

Programma: Ethiopië "Treasure of Africa"


Dag 1 Brussel - Addis Abeba
Vlucht naar Addis Abeba. Addis Abeba is de grootste plaats in de Hoorn van Afrika en ligt op een hoogte van 2400 meter. Een reis naar Ethiopië is aan te raden aan goed gemaakte, flexibele en ervaren reizigers die gesteld zijn op een nieuwe ontdekking en minder op groot comfort. Al hebben wij gekozen voor de betere hotels, en al is de infrastructuur de laatste jaren fel verbeterd, toch blijft de Ethiopiër leven met een echte Afrikaanse ingesteldheid! Wij hebben een uurwerk en zij hebben de tijd.

Dag 2 Addis Abeba (M / A)
's Morgens aankomst in Addis Abeba. Voorzien van de vereiste birr, de nationale munteenheid, volgt een uitgebreide kennismaking met de hoofdstad. U bezoekt het nationaal museum, de Trinity kathedraal, de Entoto berg (met een bezoek aan het oude paleis van keizer Menelek). Tijdens de lunch kunt u kennismaken met de lekkere keuken van Ethiopië. Verder maakt u een rit over de grootste markt van Afrika: de Mercato markt met zijn vrolijke chaos van kraampjes en stalletjes. Dineren en overnachten in het degelijke Jupiter hotel.

Dag 3 Addis Abeba - Bahir Dar (O / M / A)
Na het ontbijt neemt u een binnenlandse vlucht aan naar Bahir Dar, gelegen aan het Tana meer. Nadat u onze intrek hebt genomen in de prachtige Kurufti Lodge, geniet u van een rustig boottochtje op het meer en bezoekt u het eeuwen oude klooster Ura Kidane Mihret. Lunchen in een gezellig restaurant aan de oevers van het meer. Namiddag is gereserveerd voor de beroemde Blauwe Nijl watervallen (Tis Abay = de Nijl die dampt!). Overnachting in de Kurufti Lodge.

Dag 4 Bahir Dar - Gondar (O / M / A)
Daarna heb je genoten van een heerlijk ontbijtbuffet rijdt je in een comfortabele bus richting noorden, meer bepaald naar Gondar. De stad met zijn koninklijke kastelen, gebouwd door de familie Fasiladis, was Gondar tot eind 19e eeuw de hoofdstad van Ethiopië. Natuurlijk een bezoek aan de keizerlijke stadswijk. U ziet de prachtige fresco's van 80 cherubijnen op het plafond van de enige overblijvende kerk, de Debre Berhan Selassie, en wandelt door het 'Fassil Bad' dat nog steeds gebruikt voor het jaarlijkse Timkat feest. Overnachting in het Goha hotel.

Dag 5 Gondar - Axum (O / M / A)

Een moderne Bombardier van Ethiopian Airlines brengt de groep naar de antieke hoofdstad van Ethiopië: Axum. Het koninkrijk Axum (1e tot de 6e eeuw) is de bakermat van de Ethiopische beschaving. Wandeling langs de reusachtige monolithische stèles van obelisken. U daalt af in de tombes van vader en zoon Khaleb en Gebre Meskel. Aangekondigd u het extreem bewaakte kerkje, Maryam-Tsion, waarin de Ark des Verbonds zou bewaard zijn. Opgelet, alleen mannen mogen de kerk benaderen! Een onooglijke vijver, waar de lokale mensen water halen, zou volgens de legende ooit het bad geweest zijn van Koningin Sheba. Een bezoekje aan een klein maar boeiend museum mag niet ontbreken tijdens ons bezoek aan Axum. Avondmaal en overnachting in het Yeha hotel.

Dag 6 Axum - Lalibela (O / M / A)
Vandaag is er een korte vlucht naar Lalibela. Deze stad is een belangrijk pelgrimsoord. De in de Grond uitgehakte rot Kerken, deur Velen beschouwd als achtste Wereldwonder, de tegenhanger van Het Jordaanse Petra, Zijn imposant. In totaal staan hier 11 kerken, wisselend van omvang en over drie clusters verdeeld. Bet Medani Alem is de grootste, Bet Maryam is de meest vereerde. De Bet Giorgis (Huis van St. Joris), de parel van de rotskunst, Ligt wat afgezonderd van De Twee kerkgroepen Lalibela. Ze is in een kruisvorm uitgehouwen in de rots die wordt volledig uitgegraven. Wij hebben er voor gekozen om ook een sociaal doel te voegen aan deze reis. Als alles meezit Maakt u Kennis ontmoet Projecten van “Hefboom van Lalibela”, supported deur de Limburgse VDAB (Pear Café) en de stad Peer (circusschool). U logeert in het prachtig gelegen Mountain View hotel, dat zijn naam zeker niet gestolen heeft. Een folklore avond met honingwijn zal niet ontbreken.

Dag 7 Lalibela (O / M / A)
Voor de middag gelegenheid om gezeten op een ezel een tocht te maken naar het 13e-eeuwse klooster Ashton Mariam. Een onvergetelijke tocht met prachtige panorama's. Na de middag verder op ontdekking van wat uitrusten in uw hotel.

Dag 8 Lalibela - Addis Abeba - Langano (O / M / A)
Na het ontbijt is er de vlucht naar Addis Abeba. Aangekomen in Addis staan de comfortabele 4x4 voertuigen klaar en vertrekt u recht richting het Zuiden, naar Langano. U passeert enkele knappe archeologische sites. Overnachting in de Sabana Lodge, gelegen aan het Ziway meer.

Dag 9 Langano - Chencha - Konso (O / M / A)
Deze boeiende reis gaat verder naar Konso. U doorkruist het woongebied van de Dorze gemeenschap. De Dorze bevolking is een Abbessijnse etnische groep. Een aantal woont in de laaglanden langs het meer en staat bekend om hun vele metershoge hutten van hout en bamboe in de vorm van een bijenkorf. Weven is hun specialiteit. De valse banaanboom levert alles wat de Dorze mensen nodig hebben. Vooral in Chencha kan je zien hoe zij hun dagelijkse leven leiden. U logeert vannacht in de Kanta Lodge in Konso.

Dag 10 Konso - Jinka (O / M / A)
In de voormiddag maakt u kennis met het Konso bevolking. Hun dorpen zijn anders dan de dorpen van de meeste stammen uit deze regio. De drie à vier meter hoge omwalling van basaltsteen en gedroogde aarde moet de dorpen beschermen tegen wilde dieren en modderstromen. De dorpen zijn dichtbevolkt en tellen gemiddeld 2500 inwoners. Na de lunch rijdt u naar Jinka. Hier wonen de stammen “Ari en Benna”. Niet alleen de temperatuur loopt op, ook de kleding van de bevolking verandert veroorzaakt aan. U ziet minder eigentijdse jeans, colberts en schoenen. De paraplu's blijven, maar er verschijnen wel steeds meer half geklede mensen met de meest voorkomende decoraties op hoofd, handen en voeten. In Koko houdt u halt op de markt waar mensen van verschillende stammen samenkomen. In een dorp van de Ari leert men hoe 'enjera' wordt gebakken, alcohol gestookt en hoe de lokale smid met primitieve middelen zijn beroep gemaaktent. Overnachten doen we in de Jinca Eco Omo Lodge.

Dag 11 Jinka - Mursi stam - Turmi (O / M / A)
Jinka is ook de naam voor het bezoek aan het Mago National Park. In dit park wonen, ver van de buitenwereld geïsoleerd, de Mursi. Het zijn de vrouwen van deze etnische groep die schotels van klei in de onderlip dragen. De meest gefotografeerde stam van Ethiopië. Bij binnenkomst krijgt u begeleiding van een verkenner. Hij fungeert als gids en tolkt bij de Mursi, die hun eigen taal spreken. Nadien verder naar het zuiden, naar Turmi waar u intrek neemt in de Buska Lodge waar u twee nachten zal verblijven. Als de mogelijkheid zich voordoet kan je vanavond getuige zijn van een huwelijks-ceremonie met de traditionele Evangadi dans.

Dag 12 Turmi - Karo en Dassanech stam - Turmi (O / M / A)
Voor de middag rijdt u door een Savanna-achtig landschap met metershoge termietkegels en mooie woestijnrozen. Aangekomen aan de Omo rivier maakt kennis met een zachtaardig volkje: de Karo stam. Zij zijn de meest beschilderde die u tot nu toe gezien hebt. In een klein schooltje kan je met eigen ogen, hoe primitief alles is nog, al doet de regering er alles aan om ook in de meest afgelegen gebieden te zorgen voor onderwijs. In een lokale bar in Turmi is de lunch voorzien. Na de middag nog verder zuidwaarts naar Omorati. Met een prauw steekt u de Omo rivier over en belandt zo bij een heel primitieve stam: de Dassanech.

Dag 13 Turmi - Arba Minch (O / M / A)
Vandaag terug noordwaarts langs uitgestrekte katoen- en bananenplantages. Langzaam laat u de stammen achter zich en richt u zich meer op de fauna van Ethiopië. Arba Minch ligt tussen de twee zuidelijkste en grootste ondiepe meren van het Ethiopische Riftdal. Het Abaya meer, bijna roze van kleur en de Riftvallei die zich uitstrekt 6000 km uitstrekt van het Midden-Oosten tot Mozambique zijn ronduit schitterend. Overnachting in de Paradise Lodge met zicht op de riftmeren Chamo en Abaya.

Dag 14 Arba Minch - Awasa (O / M / A)
Uw dag begint met een fijne boottocht over het Chamo meer in het Nechisar-park. Dit meer wordt gescheiden door een heuvelachtige landtong 'Pont du Paradis'. Hier leven onder meer nijlpaarden en reusachtige krokodillen met lengtes van 6 tot 8 meter. Na de middag gaat de rit naar Awasa. Onderweg nog bezoeken aan een koffieplantage en een lokale markt. Overnachting voorzien in het Haile Resort.

Dag 15 Awasa - Addis Abeba (O / M / A)
Vooraleer Awasa te verlaten een bezoek aan een vismarkt nabij het Awasa meer. Verder brengt de reis u nu terug richting Addis langs de meren Abyatta en Shala. Vanzelfsprekend gaat ook weer heel wat typische watervogels kunnen observeren waaronder de schitterende flamingo's. Opfrissen doet je in de late namiddag in het Jupiter hotel. Na een typisch afscheidsdiner, met zang en dans, wordt u naar de luchthaven gebracht waar omstreeks middernacht onze terugvlucht naar Brussel voorzien is.


Dag 16 Brussel
Aankomst in de ochtend in Brussel. Einde van een prachtige kennismakingsreis naar Ethiopië.

meer info bij reisleider Stulens Rik,

het programma is niet bindend en kan aangepast worden!

stulens.rik@skynet.be


reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië reisverslag 16-daagse reis naar Ethiopië