• sint lambertuslaan 42/22 3740 Bilzen, België
  • +32 495 603 180
  • stulens.rik@skynet.be

verslag reis Oostenrijk, tevona

Wilt u ook mee naar verslag reis Oostenrijk, tevona? Neem dan nu contact op met ons!

Oostenrijk:Hinterglemm

20 tot 27 juli 2014

Maandenlang werd mij de vraag gesteld :’ Gaat Oostenrijk dit jaar door ?’…. de begeleiding vond niet beter dan even te polsen of hun kinderen mee wilden gaan. En ja … het is ons gelukt …dit jaar was het een vakantie met een sterke familieaanwezigheid…

Zondag 20 juli: vrij vroeg al vertrokken we van uit Hasselt - Lafelt voor een 894 km richting Hinterglemm.

Met onze vertrouwde buschauffeur Germain voelden we onze goed om deze lange rit over de Duitse autostrade aan te gaan.

Maandag 21 juli

Dorpsverkenning – regenweer, niet zo leuk, dan maar de kabelbaan nemen om boven ergens onze picknick te kunnen opeten. Met zijn allen nog even een halte hoger nemen. De echte liefhebbers kozen om zo een 700 m te dalen. Sommige begeleiders hebben zich een beetje onderschat qua afdaling want ‘s avonds voelden ze duidelijk hun benen.

Dinsdag 22 juli

Daguitstap naar Lindlingalm: met de lijnbus, dan met het treintje richting de alm : een park waar men via kabels van ene boom naar een andere boom kan klimmen, zweven, rijden,….wij hebben ons hieraan niet gewaagd maar we hebben wel de ‘Golden Gate Bridge gedaan. Was al een hele prestatie op zich: een 200m lange zweefbrug boven een dal van 42 m diepte.

Woensdag 23 juli

Richting Taxenbach naar de Kitzlochklamm. De regen hebben we stilaan achter ons gelaten. Trappen op, over stenen, onder rotsen door…dit alles moesten we doen om de mooie natuur te kunnen bewonderen, of anders gezegd: wat is het water toch krachtig om dit allemaal tot stand te brengen? Ook hier hebben we even stil gestaan en genoten van de mooie uitzichten.

Daarna een bezoekje aan het mooie stadje Zell am See. Op souvenirs jacht of….zaten er toch 2 Oostenrijkers bij ons op de bus? Anderen genoten van het waterfestijn op het meer en de volksdansers uit Slovenië

Geen Oostenrijk zonder een BBQ.

Met de bus werden we hoog naar een berghut gebracht om er te genieten van de heerlijke BBQ en uitzicht naar de bergen.

Donderdag24 juli

Waar moeten we naar toe : natuurlijk de bergen in. Met de kabelbaan vanuit Saalbach richting de Schattberg 2091 m. Weer liefhebbers om te voet naar beneden te gaan, 1000 m dalen, langs beekjes, tussen de koeien , door weiden….in ieder geval het was weer een weldoende afdaling voor iedereen van ons en op hun eigen tempo.

Vrijdag 25 juli

Daguitstap naar de Krimml, de grootste waterval van Europa. Na een heerlijke portie friet met schnitzel klommen we richting de waterval. Enkel Marcel, Jean-Luc en Liesbeth bereikten uiteindelijke de top .

Onderweg nog even stoppen aan een grootwarenhuis om onze voorraad, 70 flessen Almdulder in te slaan .

Zaterdag 26 juli

Onze laatste dag. Aan het meertje boven was de 3 daagse ‘The Lake of Charity’ nog bezig . Met zijn allen te voet naar boven, enkelen via de gewone baan en andere door het bos. Een hele karwei voor sommigen.

Vandaag stond er waterskate op het programma, en straaljagervluchten.

Weer een zeer geslaagde vakantie waar men heeft kunnen genieten van de bergen, de mooie uitzichten, het wonderlijke van de natuur, maar vooral het samenhorigheids gevoel was weer zeer sterk aanwezig.

Dank aan:Nele, Jo B., Roland, Jan, Rika, Pieter-Jan, Marieu, Jos, Marcel B., Jean-Martin, Jean-Luc, Marcel V., Noël, Bertho ,Marie-Jeannne en Sofie, Jo S. en Liesbeth, Annie ,Jo en Laurens, Germain